Nieuwsbrief Hof Zevenbergen januari

--
    
Nieuwsbrief 18 november 2018
 
Nieuwjaar
We wensen je niet het onmogelijke,
maar gewoon wat tijd:
om te lachen, om te wenen
om te doen, om te denken
om jezelf te vinden
Tijd om te leven
Tijd om mens te worden

Maand januari

In de reeks 'mens-zijn vandaag' proeven van de inspiratie van Thomas Merton:
een gids in onzekere tijden.

Zaterdag 28 januari 2017


De Amerikaanse trappist Thomas Merton (1915-1968) trad na een lange zoektocht in in de strenge trappistenabdij Gethsemani. Een leven van afzondering wilde hij leiden, maar door zijn schrijfstijl en zijn verfrissend geloven en denken ontpopte hij zich tot een begenadigd (publiek) schrijver, die de weg naar binnen was gegaan en van daaruit ook velen de weg wees naar de goddelijke kern die in ons allen aanwezig is. Vanuit die zoektocht naar binnen groeide ook openheid naar de wereld en naar andere levensbeschouwingen. Hij sneed daarom maatschappelijke thema’s aan en ging de dialoog aan met heel velen, ook van totaal andere geloofsovertuigingen, altijd weer verankerd in contemplatie en gebed.
Met een inleiding op zijn leven en werk en de lezing van een aantal van zijn brieven willen we laten zien waarom paus Franciscus hem “een bron van spirituele inspiratie en een gids voor velen” noemde, niet alleen voor de tijd waarin Merton leefde, maar zeker ook voor de onzekere tijden waarin wij leven.
 

Begeleiding: Willy Eurlings en Dirk Doms, Thomas Mertonvrienden
Zaterdag 28 januari 2017 van 9.30 u. tot 16.30 u.
Bijdrage: 35 euro (middagmaal inbegrepen)

 


Houd je van poëzie? Dan is dit iets voor jou!
Woorden zoeken voor het onzegbare

Zaterdag 21 januari 2017

Vijfmaal samen met zielsgenoten proeven van pareltjes.
Poëzie wil zeggen wat niet te zeggen is. Soms zit in één gedicht meer dan in een lang verhaal of een roman. De lezer ontdekt dan ook vaak nieuwe horizonten of voelt zich gesteund in de eigen beleving. Poëzie is één van de schaarse middelen om af en toe in zichzelf en in de stilte te treden.
De aangereikte gedichten worden in een kleine groep gelezen en bevraagd. Zo kan iedere deelnemer, onder begeleiding van de moderator, zijn eigen gevoel en verhaal delen. Een buitenkans voor wie van poëzie houdt of het wil leren kennen.


Begeleiding: Rogier Melis
Reeks van 5 bijeenkomsten op
zaterdag 21 januari, 4 februari, 18 februari, 4 maart en 18 maart 2017,
telkens van 10.00 u. tot 12.00 u.
Bijdrage: 50 euro voor de reeks

 


VrijwilligersNog geen goed voornemen gevonden voor 2017??
Heb je zin in vrijwilligerswerk??
Dan hebben wij voor jou een unieke kans!

Reeds vele mensen zetten zich vrijwillig in voor Hof Zevenbergen. Samen vormen we een sterk team. Misschien wil jij ook graag onze ploeg versterken?

Wij zijn alvast op zoek naar:

  • Iemand die redactioneel werk doet. Heb je een goed taalgevoel en ervaring met, publisher of andere vergelijkbare programma's, neem dan zeker contact op.
  • Iemand die meewerkt aan onze promotie. Heb je een neus voor netwerken en doelgroepen, voor facebook en andere multimedia, dan kan jij onze ploeg zeker versterken.
  • Iemand die mee onze boekhouding doet. Heb je ervaring met boekhouden, werk je graag met cijfers, aarzel niet en informeer naar mogelijke opdrachten.
  • Iemand voor de ondersteuning van de opdienploeg, hulp in de keuken. Zorg je er graag voor dat mensen rustig en stijlvol kunnen eten, ongestoord met een tas koffie kunnen vergaderen, dan hopen we dat jij ons team mee zou willen vervoegen.
  • Iemand voor hulp bij het onderhoud. Heb je gevoel voor orde en netheid, kom dan zeker even langs.

Interesse?
Neem contact met Chris Smits: chris.smits@hofzevenbergen.be samen kijken we welk vrijwilligerswerk bij jou zou passen. Wij zorgen voor de nodige ondersteuning in de uitvoering van de taken.


Weerkerende activiteiten

Maandelijks

Samen bidden

Elke eerste dinsdag van de maand om 20.00 u.

De gemeenschap van Hof Zevenbergen stelt hun avondgebed open.
Op de eerste dinsdagavond van de maand kijken we samen terug op de actualiteit om die neer te leggen in Gods hand. Nadien is er kans tot ontmoeting bij een drankje.
Van harte welkom!


Dinsdag 3 januari 2017 om 20.00 u.
In de kapel van het Kasteel
gratis

 

Wekelijks

Zen op woensdagavond


De zen-meditatie is een objectloze meditatievorm. De methode van het zitten en ademen, en de daarmee samenhangende bewustzijnsontlediging zijn ontleend aan de traditie van het zen-boeddhisme: het zazen. Zazen kan door iedereen beoefend worden, zonder onderscheid van ras, geslacht, nationaliteit, religie of geloof.

 

Elke woensdagavond van 20.00 u.
Begeleiding Julia Melis-Vos en Anny Hofman-Servaes
Bijdrage: 2 euro per avond

 

Christelijke meditatie op maandagavond


Mediteren is een levenskunst. Ook al beginnen mensen eraan om zich te leren ontspannen, te concentreren of stress te reduceren, gaandeweg ontdekken ze dat mediteren veel meer is. Het is eenvoudig worden, met aandacht leven, je mantra zeggen en niets verwachten, in het nu-moment zijn, ...

 

Elke maandagavond van 20.00 u. tot 20.30 u.
In de kapel van het Convent
gratis

 
  
--
www.hofzevenbergen.be | Contactmessage
--
Powered by AcyMailing