Hof Zevenbergen

Blogt!

Druppelsgewijs komt ’s ochtends ons team op gang, de één start met e-mails beantwoorden, de ander maakt zijn pastorale sjakosh klaar, nog een ander schenkt zich allereerst een tas koffie in. De pastor van wacht start met een rondje naar de kapel. De kaarsentafel moet namelijk in de watten worden gelegd.
Elke ochtend krijgt de kaarsentafel diezelfde service. Er worden nieuwe kaarsjes klaargezet, lege theelichtjes verzameld en gerecyleerd, lucifers voorzien, kaarsvet geschrobd, vuilbakje geleegd, muntjes verzameld, …
In de vroege uurtjes voor de kaarsentafel zorgen, in het dan nog rustige ziekenhuis, vind ik een mooi gegeven. De theelichtjes op de kaarsentafel zijn stille getuigen van de afgelopen nacht, van de hoop, de vragen of het verdriet dat daar in de kapel een klein plekje mocht krijgen. Tussen alle andere verschillende kaarsjes met hun eigen verhaal. Wanneer ik klaar ben met het soigneren van de kaarsentafel sluit ik telkens af met het plaatsen van één extra kaarsje. Voor alle mensen achter die kaarsjes bij ons op de kaarsentafel in het ziekenhuis. 
De kaarsentafel in lichterlaaie, niet letterlijk natuurlijk, maar wel hartverwarmend.

evh


Rechten voorbehouden