Hof Zevenbergen

Blogt!

’s Ochtends blader ik door mijn Instagram feed op mijn smartphone om langzaam wakker te worden. Tussen de vele fashionable dames, schattige kindjes en spectaculaire ontbijtporties zie ik plots de woorden Pray for Berlin verschijnen. Nog in mijn pyjama, onder mijn donsdeken, was ik me nog niet bewust van wat er gisterenavond gebeurd was. Ik krijg het er toch meteen koud van, want ik kan (jammer genoeg) al wel bedenken wat de aanleiding zal zijn van deze woorden. Het is hard wakker worden…
Ik stel de douche nog even uit en ga sneller dan gewoonlijk over tot het bekijken van de bekende nieuwswebsite. Beetje bij beetje wordt het ook aan mij duidelijk dat de zoveelste terreurdaad een feit werd. Op een kerstmarkt in Duitsland werd er abrupt een einde gemaakt aan de glühwein, de appelbeignets, sfeerverlichting en gezelligheid. Opnieuw zoveel kleine en grote dromen, verwachtingen en verlangens in de kiem gesmoord en honderden levens kapot gemaakt.
Ik kan het niet vatten, maar wil dit ook niet.
Er rest me opnieuw niet veel meer dan in stilte een kaars aan te steken voor diegenen die deze ochtend niet mochten wakker worden in hun eigen bed en voor diegenen die nog steeds hopen dat dit een nachtmerrie is.

evh

 


Rechten voorbehouden