Hof Zevenbergen

Blogt!

Zaterdag was het zover, na enkele weken trainen stonden mijn tweelingzus, mijn vriend en ik klaar aan de start van de Urban trial.Tien kilometer lopen door het nachtelijke , met kaarsen verlichte, Mechelen samen met héél wat andere mensen. De aanloop naar de start was best gezellig, samen eten en ons lekker warm aankleden. Daarna werden we verwacht ons aan te melden aan de start om ons loopnummer, een T-shirt en twee fluor-bandjes op te halen. Al supporterend voor andere bekende wachten we onze beurt af. Tegen 21u45 was het zover. We mochten ons naar de start begeven! Hopelijk zou de actie meteen een verhoging van de lichaamstemperatuur met zich meebrengen. Ijskoud hadden we het! Het enthousiasme  steeg dan ook aanzienlijk naarmate het startsein naderde. Drie, twee, één… PANG! Eindelijk, we zijn weg! Aangemoedigd door enthousiaste supporters, muzikanten en zangers liepen we de eerste kilometers gezwind verder, nadien iets minder gezwind – al wil ik hier graag alleen over mezelf spreken .
Wat een contrast met de reden waarom ik anders de loopschoenen uit de kast haal. Graag doe ik dit wanneer mijn hoofd met gedachten overloopt. Dan trek ik mijn loopschoenen aan en trek ik erop uit, liefst zonder muziek of gezelschap, zodat de wind en ikzelf alles even terug kunnen sorteren. Even aan niets denken buiten het ritmisch geluid van je voeten op de grond.  
Dit gevoel heb ik toch even mogen beleven op de Urban trial voor welgeteld 300meter. We liepen namelijk door verschillende gebouwen, waaronder scholen, het stadhuis, de noker, maar ook de Dossin-kazerne. Bij het binnenkomen werden de lopers aangemaand om respect te betonen voor ‘het waarom’ van dit gebouw. Nadat je voorbij de poort was verviel al het lawaai, getetter en de muziek en was er alleen maar stilte en het ritme van de vele verschillende loopschoenen op de vloer van deze herdenkingsplaats. Ontzettend aangrijpend, mooi en hartverwarmend om ook op dit evenement zoveel mensen het stil te horen maken voor waar geen woorden voor zijn. 

evh


Rechten voorbehouden