Hof Zevenbergen

Blogt!

Drie weken geleden bestelde ik een speciale jurk online. Wachten op de levering ervan is een goede test voor mijn twee ‘beste’ eigenschappen : geduld en nieuwsgierigheid. Wanneer zal het pakketje arriveren? Zal het er even mooi uitzien in het echt als op de site wordt voorgesteld? Zal het me passen? Wat zal de rest ervan vinden? Deze vragen passeren regelmatig de revue als mijn gedachten afdwalen van mijn dagdagelijkse bezigheden. Vandaag kreeg ik echter het verlossend bericht: over 2 dagen staat DHL met mijn pakket voor de deur. Spannend! Ik kijk ernaar uit, maar tegelijkertijd zit de spannende tijd van ‘uit-kijken-naar’ en ‘afwachten-of…’ er dan op.

Advent is voor mij ook z’n tijd van ‘uitkijken-naar’, misschien niet even ongeduldig en nieuwsgierig? Die Jezus wordt natuurlijk elk jaar opnieuw geboren en die speciale jurk arriveert maar één keer! De nood om dit toch op één of andere manier spannend of nieuw te houden –want ik wil even content zijn op Kerstmis als bij mijn levering- doet mij enkele concrete vragen stellen.  Hoe gaan we merken dat het pakketje ‘God’ geleverd is? Dat Hij mens geworden is?  Door een telefoontje of berichtje dat ik hem overmorgen na handtekening in ontvangst kan nemen? Ik vrees het niet…. Maar misschien wel door me open te stellen om telkens opnieuw Hem te zoeken, Hem te mogen vinden in de mensen die ik mag ontmoeten. Bijvoorbeeld in de enthousiaste bedanking van een voetganger die ik overlaat, door mijn vooruit wordt ik bedolven onder kushandjes. Of wanneer ik op de berg naar mijn werk een jonge gast het rolstoel duwen van een oudere dame zie overnemen, gewoon zomaar…  Misschien zijn de pakketjes ‘God’ kleiner, minder zichtbaar en worden ze niet geleverd met een bestelbusje, maar door menselijk contact, door zachtmoedigheid en geloof in het goede.

Ik wil in deze periode van ‘uitkijken-naar’ dat postbedrijf met pakketjes ‘God’ extra in het oog houden en bewust worden van die talrijke leveringen per dag. Dit bedrijf doet volgens mij overuren!

evh


Rechten voorbehouden